M-Connect: Efectul relaxării și meditației Heartfulness asupra bunăstării fizice și psihice

studiu cu privire la impactul programului de meditație Heartfulness asupra personalului medical

În anul 2015, Departamentul Academic de Medicină Internă al Spitalului Wellspan York, Pennsylvania a efectuat un studiu cu privire la impactul programului de meditație Heartfulness asupra personalului medical. Un număr de 35 de persoane din cadrul personalului medico-sanitar al instituției, inclusiv medici rezidenți, cadre didactice universitare, dar și asistente medicale au fost înscriși în programul de meditație. Un lot de 12 dintre ei, care au constituit grupul de control, și nu au participat la meditație. Examinările de dinainte și de după studiu au fost finalizate pentru a urmări modificări în simptomele de epuizare și stările emoționale pozitive. Lungimea telomerilor salivari a fost măsurată, de asemenea, înainte și după studiu. 

Studiul condus de Jayram Thimmapuram a fost publicat recent în Journal of Community Hospital Internal Medicine Perspective (nr. 1/2017, pp. 21-28). Studiul a arătat că participanții au experimentat:

  • scăderea semnificativă a epuizării profesionale;
  • scăderea semnificativă a epuizării profesionale;
  • creșterea semnificativă a stărilor de bucurie, calm, armonie, toleranță, încredere, calitatea somnului și a altor atribute pozitive;
  • reducerea semnificativă a stărilor de furie, stres, anxietate, cinism, frică, iritabilitate și a altor atribute negative;
  • creșterea semnificativă a lungimii telomerilor la populația cu vârsta până la 33 de ani.

Heartfulness poate reprezenta un început pentru noi – ne conduce la o stare de echilibru și pace mentală. De acolo putem să ne dezvoltăm, în continuare, mult mai mult, pentru a experimenta stările interioare de bucurie și inspirație care sunt dreptul nostru legitim. 

Dacă doriți să participați la activitatea susținută de Poul la festival, dați click pe butonul de mai jos.

Înscriere

Pin It on Pinterest

Share This
X